ספגטי אדום של סבא
מרכיבים:
-1 חבילת ספגטי
-מלח פלפל לפי הטעם
-כף פפריקה מתוקה וכף חריפה
-כף מרק עוף
-שום גבישי לפי הטעם
-כפית סוכר
-2\1 כוס שמן קנולה/זית
-500 גרם רכז עגבניות
אופן הכנה:
בסיר פסטה נרתיח מים חמים עם מלח ונכניס את הפסטה לבישול לפי הוראות בזמן זה נמשיך עם הרוטב,
למחבת עמוקה נכניס 1/2 כוס שמן על אש בינונית נכניס את כל התבלינים לפתיחתם בתוך השמן כף פפריקה מתוקה,כף פפריקה חריפה,כף מרק עוף,כפית שום גבישי מלח ופלפל לפי הטעם מערבבים ומנמיכים את האש,מוספים את רכז העגבניות ומערבבים היטב,נוסיף כף סוכר ונערבב שוב , נקח 1 כוס ממי בישול הפסטה ונשים בתוך הרוטב ושוב נערבב וניתן לרוטב לספוג טעמים לאחר מספר דק נטעם ונתקן במידת הצורך.
בזמן זה נסנן באמצעות מסננת הסיר את מי הפסטה ונשאיר את הפסטה בתוך הסיר כאשר הרוטב מוכן ומדויק נעביר אותו לתוך הסיר ונערבב היטב למרקם אחיד ודביק.
בתאבון:)


