לחוח תימני
מרכיבים:
400 גר' קמח לבן
4\1 כוס סולת
1.5 כף שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3-2.5 כוסות מים פושרים
אביזרים לשימוש:
-מחבת נון סטיק שטוחה
-מטרפה
אופן הכנה:
נשים בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את המים (בין 2.5 ל-3 כוסות תלוי בסוג הקמח) ונערבב עם כף ומטרפה לבלילה אחידה ורטובה ללא גושים, נשים בצד למנוחה במקום חמים כ-45 דק.
נחמם מחבת נון סטיק שטוחה על להבה בינונית ונערבב שוב את בלילת הבצק, יוצקים למחבת בעזרת מצקת כמות מהמסה ונשטח על המחבת עם המצקת או בעזרת הידיים(עם ידיים מעט משומנות), נמתין מספר דק' ליצירת בועות בחלק העליון עד ל"ייבוש".
נרים באמצעות תרבד את הלחוח ונוודא שחלקו התחתון חום וזהוב ונניח בצד לצינון על צלחת, כך נמשיך את כל המסה מומלץ להנמיך את הלהבה לנמוכה לשמירה על חום אחיד.
בתאבון:)
אפשרויות הגשה:
מלוח-ביצה קשה,רסק עגבניות וחריף
מתוק-חמאה ומעט דבש\ריבה


