דילוג לתוכן

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה

גראטן תפו"א בטטה וגבינות

גראטן תפו"א בטטה וגבינות

גראטן תפו"א בטטה וגבינות

מצרכים:

-3 תפוח אדמה

-2 בטטות

-2 מיכלי שמנת מתוקה

-2 ביצים

-1.5 גבינות מגורדות(איזה שאוהבים,אנחנו שמנו מוצרלה וקשקבל)

-כף שום גבישי

-כף אבקת מרק עוף

-כפית מלח וכפית פלפל

 

אביזרים לשימוש:

-סלייסר רב תכליתי/מנדולינה

קישור לסלייסר

-תבנית עגולה

קישור למארז תבניות אמייל

 

אופן הכנה:

לקערה נכניס את השמנת והתבלינים ונערבב היטב יחד, נפרוס לפרוסות דקות עם סלייסר/מנדולינה את תפוח האדמה והבטטות,

נוסיף 2 ביצים לשמנת והתבלינים ונטרוף הכל יחד לתערובת אחידה,נכניס פנימה את תפוחי האדמה והבטטות שחתכנו ונשאיר למנוחה במקרר כחצי שעה.

נפעיל תנור על 160 מעלות, נשמן תבנית ונתחיל לסדר את תפוחי האדמה בצורה מעגלית בשכבה אחת אחידה על גבי התבנית ולאחר מכן נפזר גבינה לפי הטעם ,

לאחר מכן את הבטטות באותה הדרך וכך הלאה שכבה שכבה.

נכניס לתנור ל-30 דק על 160 מעלות, ואז עוד 15 דק על 180 להשחמה(מומלץ להעביר קיסם לוידוא שתפוחי האדמה רכים ומוכנים)

נפרוס ונגיש.

בתאבון:)