ספינג' מרוקאי
מרכיבים:
-חצי ק"ג קמח לבן מנופה
-כף וחצי שמרים יבשים
-5 כפות סוכר
-2 כפות שמן
-כף וודקה(איזה וודקה שרוצים, אנחנו השתמשנו בערק)
-קורט מלח
-2 כוסות מים פושרים
-שמן לטיגון
-סוכר להגשה
אביזרים לשימוש:
-רשת טיגון לצינון
אופן הכנה:
מכינים ראש עיסה:
ראש עיסה מיועד לתפיחה מדויקת ומייצר בצק מושלם, כדי להכין את ראש העיסה,
נשים בקערה מתוך המצרכים - כוס קמח, את כל השמרים, 2 כפות סוכר וכוס מים ונשים בצד למנוחה בצד כ-30 דק' במקום חמים.
נקח קערה גדולה ונכניס לתוכה את ייתר המרכיבים- את הקמח, הסוכר, המלח, את ראש העיסה, את השמן, את הוודקה ואז את המים.
נערבב את כל המצרכים יחד עם יד או כף עץ בתנועות סיבוביות עד לקבלת בצק רך אך לא נוזלי (אם יש צורך במים להוסיף כל פעם 1/3 כוס) נכסה את הבצק למנוחה כדי שיכפיל את נפחו כ-45 דק'. נחמם שמן בסיר טיגון או מחבת מתאימה(מומלץ לטיגון מדויק 170 מעלות), נלוש מעט את הבצק רק להוריד נפח ונתחיל בטיגון.
נכין קערה בצד עם מים\שמן, כעת נטבול את הידיים בקערה כדי שיהיו רטובות, נקרוץ עיגול של בצק, נעשה מעין חור באמצע עם הידיים, נמתח ונפתח אותו לתוך השמן לטיגון, נהפוך את הספינג' כאשר מזהיב ונניח על תבנית רשת טיגון לצינון, כך את כל הבצק.
לאחר שהצטננו, נקח קערה עם סוכר ונטבול כל אחד מהספינג' בתוך הסוכר לתוצאה מושלמת.
בתאבון:)


