דילוג לתוכן

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה

קציצות עוף וארטישוק ברוטב לימוני

קציצות עוף וארטישוק ברוטב לימוני

קציצות עוף וארטישוק ברוטב לימוני

מרכיבים:

לתערובת עוף:
-1/2 קילו פרגית טחונה
-1 זוקיני מגורד
-1 צרור כוסברה קצוץ
-1/2 כוס פירורי לחם
-1/4 כוס שמן
-1 ביצה

תבלינים:
-מלח פלפל
-כמון
-שום גבישי
-גריל עוף

רוטב לקציצות עוף ברוטב לימוני:
-2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
-צרור עלי סלרי
-2 כפות לימון כבוש
-מיץ מ-3 לימונים טריים
-צרור כוסברה
-6 שיני שום פרוסים
-1/2 כוס שמן

תבלינים:
-מלח פלפל
-כמון
-שום גבישי
-גריל עוף
-כורכום

 

אופן הכנה:

נשים בקערה את תחתיות הארטישות ועליהן את 3\1 כוס מיץ לימון עם מעט מלח ו-1 כוס מים ונשים למנוחה בצד כחצי שעה.

בקערה נוספת נשים את כל מרכיבי תערובת העוף (את הפרגית, הכוסברה, הזוקיני, פירורי לחם,  ביצה, שמן ואת התבלינים) ונערבב עם היד לעיסה אחת אחידה,
נשים בצד למנוחה בצד לספיגת טעמים כחצי שעה.
לאחר מכן נקח את תחתיות הארטישוק ואת תערובת העוף ונעטוף כל תחתית בתערובת קציצת העוף, כך את כל הכמות.

להכנת רוטב לקציצות עוף -

נחמם סיר נון סטיק איכותי ורחב על להבה בינונית עם שמן, נוסיף את שיני השום עלי הסלרי והכוסברה, נערבב מספר דקות ונוסיף כוס מים 1,
נוסיף את התבלינים, ועוד 1.5 כוסות מים ואת מיץ הלימונים, נביא לרתיחה ונכניס את תחתיות העוף והארטישוק לתוך הרוטב,

נעביר לאש נמוכה/בינונית ונבשל כ-40 דק עד שיש לכם קציצות עוף וארטישוק ברוטב לימוני מושלם.

בתאבון:)