דילוג לתוכן

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה

מופלטה גבינות ועירית

מופלטה גבינות ועירית

מופלטה גבינות ועירית

מרכיבים:

-1 קג קמח לבן מנופה

-2 כפות סוכר 1 כפית שמרים יבשים

-2.5 כוסות מים פושרים

-כף מלח

-שמן

-דבש

 

למלית הגבינות:

-1 כוס גאודה מגורדת

-2\1 כוס גרנה פדנו

-צרור עירית קצוצה היטב

-מלח פלפל לפי הטעם

 

אביזרים לשימוש:

-מחבת שטוחה בקוטר 30 ס"מ 

קישור למחבת

 

אופן הכנה:

מכינים ראש עיסה:

ראש עיסה מיועד לתפיחה מדויקת ומייצר בצק מושלם, כדי להכין את ראש העיסה, נשים בקערה מתוך המצרכים - כוס קמח, את כל השמרים, 2 כפות סוכר וכוס מים ונשים בצד למנוחה בצד כ-30 דק' במקום חמים.

לקערה גדולה נכניס את ייתר הקמח והמלח ונשפוך את ראש העיסה שהכנו, נוסיף עוד כוס מים ונתחיל ללוש ביד, נוסיף את ייתר המים ונמשיך ללוש עד מרקם בצק רך אך לא נוזלי. נניח למנוחה כ-20 דק',נכין תבנית עמוקה עם כ-2 ס"מ שמן, נקרוץ כדורים ונניח אותם משומנים בתוך השמן למנוחה של כ-30 דק.

נערבב בקערה על כל מרכיבי מלית הגבינות. נחמם על להבה בינונית מחבת נון סטיק שטוחה,נתחיל לפתוח כל כדור על משטח עבודה משומן לעלה דק בעזרת הידיים ומערוך, נקפל מימין ומשמאל ונניח במרכז הבצק את המלית שהכנו ונקפל שוב מימין ומשמאל, נרדד את הבצק הממולא בעזרת מערוך למלבן שטוח ונניח ישירות על המחבת החמה, נהפוך כאשר צד אחד משחים וגם הצד השני, כך את כל הכמות.

נסדר את כל המופלטות הממולאות שלנו ונזלף דבש מעל

בתאבון:)