דילוג לתוכן

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה

מפרום כרובית

מפרום כרובית

מפרום כרובית

מרכיבי מפרום:

-2 ראשים של כרובית מפורקות לפרחים בינוניים.

-500 גר בשר טחון

-1 ביצה

-1 קישוא מגורד

-1/2 כוס פירורי לחם

-3\1 שמן(איזה שתרצו)

-צרור כוסברה קצוצה

תבלינים למפרום-

-1 כף מרק עוף

-1 כף שום גבישי

-1 כף תבלין גריל

-מלח פלפל לפי הטעם

 

לטיגון:

-שמן לטיגון

-4 ביצים

-פירורי לחם(איזה שתרצו)

-1 כף שום גבישי

-1 כף תבלין גריל

-מלח פלפל לפי טעם

 

מרכיבי רוטב:

-1/3 כוס שמן זית

-6 שיני שום פרוסות

-צרור של סלרי שטוף וקצוץ גס

-צרור של מנגולד שטוף וקצוץ גס(אפשר גם תרד) 

-2-3 לימונים לפי טעם אישי(מינימום 2)

-3 כוסות מים

תבלינים לרוטב-

-1 כף שום גבישי

-1 כף מרק עוף

-1 כפית כמון

-1 כפית תבלין גריל

-מלח פלפל לפי טעם

 

אביזרים לשימוש:

-קערות לערבוב 

קישור לקערות

-כפות מדידה

קישור לכוסות מדידה

-סיר סוטאג' נמוך

קישור לסיר סוטאג'

-רשת טיגון 

קישור לרשת טיגון

-סיר טיגון

קישור לסיר טיגון

 

אופן הכנה:

נקח קערה,לתוכה נכניס את כל מרכיבי במפרום למעט הכרובית,נערבב הכל יחד עם התבלינים ונניח בצד כשעה לספיגת טעמים.

לאחר ספיגת טעמים נקח בכל פעם בערך כדור ביד מהתערובת ונעטוף את רגל הכרובית עד לחלקו העליון כאשר פרח הכרובית העליון נשאר חשוף.

נניח בצד את כל הכרוביות הממולאות שלנו.

נעבור לטיגון,נחמם בסיר או מחבת שמן לטיגון. בזמן זה גם נכין 2 קערות, אחת עם הביצים ואחת עם פירורי הלחם והתבלינים מעורבבים בתוכם,נטבול כל כרובית בביצה ואז בפירורי הלחם, נטגן ונעביר לצינון בצד,ככה עם כל הכרוביות.

נעבור לרוטב, נשים בסיר סוטאג׳ רחב את שמן הזית,נוסיף את שיני השום למספר שניות ואז את הסלרי והמנגולד,נטגן מעט ונוסיף את התבלינים,נוסיף את המים בהדרגה ונסחט את הלימונים ישירות לסיר נערבב את הכל , ונביא לרתיחה כ-5 דק,

ברגע שרתח ננמיך את האש, ונתחיל להכניס את הכרוביות המטוגנות אחת אחרי השנייה, ניתן למפרום לספוג טעמים ברוטב על להבה נמוכה כחצי שעה. נכבה ונגיש.

בתאבון:)