מתכון לקובנה
מרכיבים:
-500 גרם קמח
-כף וחצי שמרים יבשים
-3 כפות סוכר
-2 כפות שמן זית
-300 מ״ל מים
-כפית מלח
אופן הכנה:
להתסיס את השמרים עם הסוכר המים וכף קמח על תכנית שמרים יבשים 35 דקות על מכשיר ה- D’BaKerAid ולהפעיל,
להמתין ולהעביר את עיסת השמרים למיקסר עם הקמח ללישה כדקה
להוסיף את השמן זית והמלח ולהמשיך ללוש כ10 דקות
להעביר לקערת ההתפחה משומנת קלות ולהפעיל את תכנית ההתפחה על קמח לבן 45 דקות.
להעביר למשטח סיליקון ולשקול על המכשיר על תכנית ״משקל״ ל190 גרם כל כדור.
להמיס קלות 150 גרם חמאה ונמרח על כל כדור בצק מעל חמאה ונניח למנוחה כ10 דקות.
לאחר מכן נפתח כל כדור על משטח האפייה בעזרת הידיים או מערוך,נקפל מימין ומשמאל ונגלגל.
נחצה כל גליל לחצי ונניח בתבנית הקסטן.
נסגור את המכסה ונשאיר למנוחה כ-20 דקות.
בינתיים מחמם תנור על 180 מעלות,
לאחר שתפח נעביר לתנור עם המכסה הסגור ל45 דקות ולאחר מכן נסיר את המכסה ונאפה עוד כ15 דקות להזהבה.
נוציא מהתנור ונמרח את שארית החמאה שנשארה על הקובנה החמה.
בתאבון


